Салата с червен ориз
Рецепта от: Мери Бери
1. Сложете ориза в тенджерка и го залейте с 600 мл студена вода. Добавете 1 ч.л. сол и захлупете. Щом заври, гответе ориза на слаб огън, под капак, зза 25 минути. Щом оризът поизстине, го прехвърлете в голяма купа.
2. Нарежете пресния лук на тънки кръгчета, а почистените моркови настържете на едро ренде.
3. За дресинга сипете в голям стъклен буркан нарязаните на много ситно люти червени чушки (без семките) и добавете фино настърганата кора и сока на лаймовете, оцета и меда. Добавете сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете енергично.
4. Добавете пресния лук и морковите към ориза. Добавете нарязан на едро кориандър и залейте с дресинга. Разбъркайте много добре и оставете салатата да престои 1 нощ. Преди сервиране поръсете с нарязан пресен кориандър. Поднесете с риба или месо.
Продукти
- 450 г червен див ориз
- 1 ч.л. сол
- 6 моркова
- 8 стръка пресен лук
- малка връзка кориандър
- За дресинга:
- 4 лайма, кора и сок
- 4 ч.л. мед
- 2 червени люти чушки
- 4 с.л. лек зехтин
- 2 с.л. ябълков оцет
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата