Салата с агнешко и нудъли

Това е рецепта за бързо ястие в азиатски стил. Основата на салатата са оризовите нудъли, които се съчетават с различни видове зеленчуци и печено агнешко месо.

Продукти

  • 6 см пресен джинджифил
  • 2 люти чушки
  • 8 с.л. зехтин
  • 4 с.л. винен оцет
  • 4 с.л. соев сос с по-малко сол
  • 300 г оризови нудъли
  • 2 моркова
  • 2 бейби марули
  • 1 зелена салата
  • 30 г мента
  • 250 г печено агнешко месо
  • 2 с.л. сусам
  • 2 краставици
  • 0.5 скилидка чесън
  • 0.5 ч.л. течен мед
  • 0.5 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете оризовите нудъли в купа и ги залейте с вряла вода. Покрийте и ги оставете за 15 минути.
  • 2. За дресинга настържете фино обеления джинджифил, едната люта чушка /без семките/ и половин обелена скилидка чесън. Сложете ги в купа или дълбока чиния и добавете соев сос, оцет, зехтин и 1 малка капачка сусамово олио. Разбъркайте добре.
  • 3. Загрейте добре сух тиган. Накъсайте на ивици останалото ви печено агнешко месо в него и го запечете до хрупкавост. Накрая добавете 1-2 с.л. сусам и 0.5 ч.л. мед и запечете до златисто.
  • 4. Нарежете зеленчуците за салатата. От единия морков направете дълги тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци. Другият морков нарежете на ивички или на филийки с помощта на къдрав нож за декорация. Едната краставица нарежете на полумесеци, а другата - на кръгчета с помощта на нож за декорация. Нарежете на ивици марулята и салатата. Върху зеленчуците накъсайте листата мента.
  • 5. Прецедете нудълите и ги сложете в дресинга. Разбъркайте много добре. Сложете ги в купата със зеленчуците и разбъркайте добре. Поръсете хрупкавото агнешко. Най-накрая поръсете с тънки кръгчета люта чушка.

Свързани рецепти

Виж всички