Салата от зелен фасул с дресинг от горчица
1. Увийте главата чесън в парче алуминиево фолио и я печете на 180-200 градуса, 30-40 минути, до омекване.
2. Почистете боба и го бланширайте в тенджера с вряща подсолена вода за 2 минути. Прецедете го и го сложете в купа с леденостудена вода за 1-2 минути, за да запази цвета си.
3. Развийте изпечения чесън, отрежете края му и изтискайте вътрешността в голяма купа. добавете оцета, пълна лъжичка горчица, мед и сол. налейте повечко зехтин на струйка, като разбивате енергично.
4. Добавете зеления боб и предварително запечените филирани бадеми и разбъркайте много добре.

Продукти

  • 250 г френски зелен фасул 1 шепа запечени филирани бадемиЗа дресинга:1 глава чесън 1 ч.л. дижонска горчица 1 с.л. бял винен оцет 1 с.л. мед зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички