Салата от зелен фасул с дресинг от горчица

Салата от зелен фасул с дресинг от горчица

Начин на приготвяне:

1. Увийте главата чесън в парче алуминиево фолио и я печете на 180-200 градуса, 30-40 минути, до омекване.
2. Почистете боба и го бланширайте в тенджера с вряща подсолена вода за 2 минути. Прецедете го и го сложете в купа с леденостудена вода за 1-2 минути, за да запази цвета си.
3. Развийте изпечения чесън, отрежете края му и изтискайте вътрешността в голяма купа. добавете оцета, пълна лъжичка горчица, мед и сол. налейте повечко зехтин на струйка, като разбивате енергично.
4. Добавете зеления боб и предварително запечените филирани бадеми и разбъркайте много добре.

Продукти

  • 250 г френски зелен фасул
  • 1 шепа запечени филирани бадеми

За дресинга:

  • 1 глава чесън
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. мед
  • зехтин

Свързани рецепти