Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете зеления фасул на тънко, по дължина и на малки парченца. Бланширайте го в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. Прецедете го и веднага го сложете в купа със студена вода за кратко. Прецедете го и го сложете в купа.
2. Добавете дърната бял боб, маслините и нарязаната на малки кубчета чушка. Разбъркайте и овкусете със сол и зехтин, не слагайте никаква киселина.
3. Разпределете салатата в чинии и поръсете с нарязан на парченца хамон.

Продукти

  • 200 г зелен фасул
  • 200 г сварен бял боб
  • шепа черни маслини без костилки
  • 1 червена чушка
  • 100 г хамон
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти