Салата от зелен фасул
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Почистете и нарежете зеления фасул на тънко, по дължина и на малки парченца. Бланширайте го в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. Прецедете го и веднага го сложете в купа със студена вода за кратко. Прецедете го и го сложете в купа.
2. Добавете дърната бял боб, маслините и нарязаната на малки кубчета чушка. Разбъркайте и овкусете със сол и зехтин, не слагайте никаква киселина.
3. Разпределете салатата в чинии и поръсете с нарязан на парченца хамон.
2. Добавете дърната бял боб, маслините и нарязаната на малки кубчета чушка. Разбъркайте и овкусете със сол и зехтин, не слагайте никаква киселина.
3. Разпределете салатата в чинии и поръсете с нарязан на парченца хамон.
Продукти
- 200 г зелен фасул 200 г сварен бял боб шепа черни маслини без костилки 1 червена чушка 100 г хамон зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш