Салата от цитруси и авокадо

Салата от цитруси и авокадо

Начин на приготвяне:

1. Залейте сушените водорасли с гореща вода и ги оставете настрани за 10 минути.

2. За дресинга обелете маринованите сливи и намачкайте вътрешността им в купичка. Добавете фино настърган джинджифил, соев сос, мирин и зехтин и разбъркайте добре всичко.

3. Обелете всички цитрусови плодове, като отстранявате и бялата част, която е горчива. След това отделете резените цитруси, като отстранявате ципата между тях, над купа. Сложете ги в купата и ги полейте с половината дресинг. разбъркайте добре.

4. В едната част на дълбока чиния сипете нарязаните различни цитруси. В другата част сложете рехидратираните водорасли и ги полейте с малко дресинг. В третата част поставете разрязаната на две мизуна. върху тях разпръснете нарязани на тънки кръгчета репички. Поръсете с дресинг. Върху тях поставете авокадото. Поръсете с останалия дресинг. Украсете с див лук и листа кресон.

Продукти

1 грейпфрут

1 портокал

1 червен портокал

1 мандарина или юзу

3 репички

0.5 връзка мизуна (или рукола)

0.5 ч.ч. смес от сушени водорасли 

0.5 авокадо

0.5 връзка див лук

листа кресон

За дресинга:

2 мариновани сливи имебоши

0.25 ч.л. настърган джинджифил

1 с.л. соев сос

1 ч.л. мирин

1 с.л. зехтин

 

Свързани рецепти