Салата от спанак и цикория с бекон

1. За дресинга сипете в купичка горчицата, ябълковия сок, оцета, и олиото от трюфели и разбъркайте. Докато бъркате налейте олиото на тънка струйка. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
2. Сипете 1 с.л. олио в загрят тиган и поставете слайсовете бекон в него. Изпържете бекона от двете страни, до хрупкавост. Извадете го върху кухненска хартия.
3. В друг тиган сипете 1 с.л. олио и запържете гъбите. Поръсете със сол, черен пипер и щипка къри. Разбъркайте.
4. На дъното на чинии поставете листа ендивия, върху тях листа спанак. Натрошете синьо сирене, подредете резени яйце. Накъсайте бекона и поръсете с гъби. Полейте салатата с дресинг и малко черен пипер.

Продукти

  • 100 г бейби спанак
  • 50 г листа ендивия
  • 6 слайса бекон
  • 1 твърдо сварено яйце
  • 80 г синьо сирене
  • 300 г пресни или сушени гъби пачи крак
  • щипка къри
  • 2 с.л. олио
  • За дресинга:
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 2 ч.л. ябълков сок
  • 2 ч.л. бял балсамов оцет
  • 1 ч.л. олио от трюфели
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички