Салата от спанак и цикория с бекон
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. За дресинга сипете в купичка горчицата, ябълковия сок, оцета, и олиото от трюфели и разбъркайте. Докато бъркате налейте олиото на тънка струйка. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
2. Сипете 1 с.л. олио в загрят тиган и поставете слайсовете бекон в него. Изпържете бекона от двете страни, до хрупкавост. Извадете го върху кухненска хартия.
3. В друг тиган сипете 1 с.л. олио и запържете гъбите. Поръсете със сол, черен пипер и щипка къри. Разбъркайте.
4. На дъното на чинии поставете листа ендивия, върху тях листа спанак. Натрошете синьо сирене, подредете резени яйце. Накъсайте бекона и поръсете с гъби. Полейте салатата с дресинг и малко черен пипер.
Продукти
- 100 г бейби спанак
- 50 г листа ендивия
- 6 слайса бекон
- 1 твърдо сварено яйце
- 80 г синьо сирене
- 300 г пресни или сушени гъби пачи крак
- щипка къри
- 2 с.л. олио
- За дресинга:
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 2 ч.л. ябълков сок
- 2 ч.л. бял балсамов оцет
- 1 ч.л. олио от трюфели
- 50 мл олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата