Салата от сладки картофи, мариновано цвекло и леща
1. Обелете сладките картофи и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тавичка, поръсете ги със сло, черен пипер и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и печете в предварително загрята фруна на 200 градуса 30 минути.
2. Измийте лещата и я сложете в тенждера. Залейте я с вряла вода и варете около 15 минути, до сваряване. Ако е е необходимо, прецедете сварената леща. 
3. Нарежете магданоза. Пригответе дресинг в купичка от 1 с.л. винен оцет, 3 с.л. зехтин екстра върджин, сол и черен пипер, разбъркайте.
4. Полейте топлата леща с 1-2 с.л. от дресинга и с 3/4 от магданоза. Разбъркайте.
5. В голяма чиния сипете овкусена леща, върху нея подредете печени сладки картофи и полейте с дресинг. Разпръснете кубчета мариновано цвекло и начупете сирене.

Продукти

  • 600 г сладки картофи 2 с.л. слънчогледово олио сол и черен пипер 150 г френска леща 3 с.л. зехтин 1 с.л. червен винен оцет 100 г мариновано червено цвекло 100 г сирене фета 0.5 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички