Салата от сладки картофи, мариновано цвекло и леща
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. Обелете сладките картофи и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тавичка, поръсете ги със сло, черен пипер и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и печете в предварително загрята фруна на 200 градуса 30 минути.
2. Измийте лещата и я сложете в тенждера. Залейте я с вряла вода и варете около 15 минути, до сваряване. Ако е е необходимо, прецедете сварената леща.
3. Нарежете магданоза. Пригответе дресинг в купичка от 1 с.л. винен оцет, 3 с.л. зехтин екстра върджин, сол и черен пипер, разбъркайте.
3. Нарежете магданоза. Пригответе дресинг в купичка от 1 с.л. винен оцет, 3 с.л. зехтин екстра върджин, сол и черен пипер, разбъркайте.
4. Полейте топлата леща с 1-2 с.л. от дресинга и с 3/4 от магданоза. Разбъркайте.
5. В голяма чиния сипете овкусена леща, върху нея подредете печени сладки картофи и полейте с дресинг. Разпръснете кубчета мариновано цвекло и начупете сирене.
5. В голяма чиния сипете овкусена леща, върху нея подредете печени сладки картофи и полейте с дресинг. Разпръснете кубчета мариновано цвекло и начупете сирене.
Продукти
- 600 г сладки картофи 2 с.л. слънчогледово олио сол и черен пипер 150 г френска леща 3 с.л. зехтин 1 с.л. червен винен оцет 100 г мариновано червено цвекло 100 г сирене фета 0.5 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш