Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Салата от печена маруля и синьо сирене

категория 0/5
1. Отделете външните листа на марулите така, че да остане крехката им вътрешност. Разрежете марулите на две, по дължина.
2. Загрейте добре грил-тиган или скара и запечете 4 половинки марули, по 1-2 минути от всяка страна.
3. Останалите две сурови половинки марули нарежете. Сложете ги в купа, накъсайте листата босилек на едро върху тях.
4. За дресинга сложете в купата на блендер/шейкър обелените скилидки чесън, каперсите с малко от течността им, оцета, соса Уорчестър, лимоновия сок, чили соса и филенцата аншоа заедно с 1/2 ч.л. от олиото. Овкусете със сол и разбийте. По време на разбиването, налейте зехтина на струка.
5. Подредете печените марули в голяма чиния. Полейте ги с малко дресинг. Поръсете с дресинг и суровата маруля, разбъркайте. Поставете от суровата салата ъврху печената маруля, а отгоре поръсете натрошено синьо сирене.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Алекс Гуарнашели