Салата от моркови с хрупкава риба
1. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета, но не тънки. Сложете ги в тенджера със завряла вода. Добавете 1/2 ч.л. куркума и соли варете морковите 4 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Овкусете ги докато са топли с оцет, джинджифилов сироп, сол и черен пипер. Добавете и ситно нарязан кориандър. Разбъркайте добре.
2. Измийте много добре картофите, като отстраните черните петна по тях. Нарежете ги на еднакви филийки, но не тънки. Сложете ги в тенджера с вода, сол и 1 ч.л. куркума и ги варете 8 минути. Прецедете ги, върнете ги в тенджерата и ги захлупете.
3. Разрежете 1 филе треска или бяла риба на две, по дължина. Овкусете всяко парче риба с куркума,ч ервен пипер и къри.
4. Разбийте яйцата в купа. В една чиния сложете брашното, а в друга смесете корнфлейкса и галетата. Потапяйте последователно рибата в брашно, яйца и корнфлейкс с галета. Пържете рибата в добре загрят тиган с олио, за около 4 минути. Изпържената риба поставяйте да се изцеди върху кухненска салфетка.
5. В чиния подредете кръгчетата картофи на дъното, върху тях сложете салата от моркови, а най-отгоре поставете парче хрупкава риба. Гранирайте с резен лимон.

Продукти

  • 600 г картофи 2 ч.л. куркума 1 кг моркови 3 с.л. оцет 3 с.л. джинджифилов сироп 0.25 връзка кориандър 3 яйца 200 г брашно 100 г корнфлейкс 200 г галета 4 парчета филе от треска 1 ч.л. червен пипер 1 ч.л. къри 100 мл олио сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички