Салата от моркови с хрупкава риба

Салата от моркови с хрупкава риба

Начин на приготвяне:

1. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета, но не тънки. Сложете ги в тенджера със завряла вода. Добавете 1/2 ч.л. куркума и соли варете морковите 4 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Овкусете ги докато са топли с оцет, джинджифилов сироп, сол и черен пипер. Добавете и ситно нарязан кориандър. Разбъркайте добре.
2. Измийте много добре картофите, като отстраните черните петна по тях. Нарежете ги на еднакви филийки, но не тънки. Сложете ги в тенджера с вода, сол и 1 ч.л. куркума и ги варете 8 минути. Прецедете ги, върнете ги в тенджерата и ги захлупете.
3. Разрежете 1 филе треска или бяла риба на две, по дължина. Овкусете всяко парче риба с куркума,ч ервен пипер и къри.
4. Разбийте яйцата в купа. В една чиния сложете брашното, а в друга смесете корнфлейкса и галетата. Потапяйте последователно рибата в брашно, яйца и корнфлейкс с галета. Пържете рибата в добре загрят тиган с олио, за около 4 минути. Изпържената риба поставяйте да се изцеди върху кухненска салфетка.
5. В чиния подредете кръгчетата картофи на дъното, върху тях сложете салата от моркови, а най-отгоре поставете парче хрупкава риба. Гранирайте с резен лимон.

Продукти

  • 600 г картофи
  • 2 ч.л. куркума
  • 1 кг моркови
  • 3 с.л. оцет
  • 3 с.л. джинджифилов сироп
  • 0.25 връзка кориандър
  • 3 яйца
  • 200 г брашно
  • 100 г корнфлейкс
  • 200 г галета
  • 4 парчета филе от треска
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. къри
  • 100 мл олио
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти