Салата от моркови и кисело мляко с шам-фъстък
1. Подберете по-дребни пресни моркови. Почистете ги и ги нарежете на тънки кръгчета, по желание под диагонал.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и сипете морковите. поръсете с къри, разбъркайте и запържете за 2 минути. Добавете меда и оцета, разбъркайте и запържете за 3 минути.
3. Прецедете морковите и ги сложете в голяма купа да поизстинат.
4. Разрежете чери доматчетата на половинки. Вземете само листата от сърцевината на зелените салати и ги нарежете. Добавете зеленчуците към морковите, добавете прецедения нахут. Натрошете сиренето фета и добавете нарязаните на ситно листа кориандър.
5. за кротоните нарежете филиите хляб на едри кубчета. Сипете 1 с.л. зехтин в тиган и ги запържете за около 6 минути, до хрупкавост. Поръсете с малко сол и черен пипер.
6. Запечете ядките шам-фъстък в сух тиган за 3 минути. След това ги нарежете. добавете ги към киселото мляко и разбъркайте.
7. Разбъркайте хубаво салатата и сервирайте в отделни чинии. Върху всяка порция сипете 1 с.л. кисело мляко с шам-фъстък и поръсете с кротони.

Продукти

  • 500 г пресни морокови зехтин 0.5 ч.л. къри на прах 1 с.л. течен мед 1 с.л. бял винен оцет 250 г чери домати 2 зелени салати 300 г нахут от консерва 0.5 връзка кориандър 200 г сирене фета 4 филии черен хляб 60 г кисело мляко 25 г ядки шам-фъстък

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички