Салата от моркови и кисело мляко с шам-фъстък

Салата от моркови и кисело мляко с шам-фъстък

Начин на приготвяне:

1. Подберете по-дребни пресни моркови. Почистете ги и ги нарежете на тънки кръгчета, по желание под диагонал.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и сипете морковите. поръсете с къри, разбъркайте и запържете за 2 минути. Добавете меда и оцета, разбъркайте и запържете за 3 минути.
3. Прецедете морковите и ги сложете в голяма купа да поизстинат.
4. Разрежете чери доматчетата на половинки. Вземете само листата от сърцевината на зелените салати и ги нарежете. Добавете зеленчуците към морковите, добавете прецедения нахут. Натрошете сиренето фета и добавете нарязаните на ситно листа кориандър.
5. за кротоните нарежете филиите хляб на едри кубчета. Сипете 1 с.л. зехтин в тиган и ги запържете за около 6 минути, до хрупкавост. Поръсете с малко сол и черен пипер.
6. Запечете ядките шам-фъстък в сух тиган за 3 минути. След това ги нарежете. добавете ги към киселото мляко и разбъркайте.
7. Разбъркайте хубаво салатата и сервирайте в отделни чинии. Върху всяка порция сипете 1 с.л. кисело мляко с шам-фъстък и поръсете с кротони.

Продукти

  • 500 г пресни морокови
  • зехтин
  • 0.5 ч.л. къри на прах
  • 1 с.л. течен мед
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 250 г чери домати
  • 2 зелени салати
  • 300 г нахут от консерва
  • 0.5 връзка кориандър
  • 200 г сирене фета
  • 4 филии черен хляб
  • 60 г кисело мляко
  • 25 г ядки шам-фъстък

Свързани рецепти