Салата от моркови и джинджифил

Салата от моркови и джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Почистете морковите и ги нарежете с белачката за зеленчуци на тънки и дълги ленти.
2. Бланширайте морковите за 30 секунди във вряща подсолена вода и веднага ги охладете със студена. Морковите трябва да останат сурови и хрупкави, но гъвкави.
3. Смесете в купа всички останали продукти – нарязаните на ситно джинджифил и чесън, сока и настърганата кора от лимона, солта, горчицата, меда, зехтина и разбъркайте добре. Добавете малко студена вода, за да получите дресинг. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете още малко от някоя съставка.
4. Залейте морковите с дресинга, разбъркайте, поръсете с ленено семе, сусам и мак и сервирайте салатата добре охладена.

Продукти

  • 8 моркова
  • 2 скилидки чесън
  • 15 г пресен джинджифил
  • сол
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 ч.л. мед
  • 1 с.л. люта горчица
  • 4 с.л. зехтин
  • микс семена за поръсване

Свързани рецепти