Начин на приготвяне:

1. Сипете бадемите в тавичка и ги поръсете с щипка сол и малко зехтин. Запечете ги за 8-10 минути в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. След като изстинат ги нарежете на едро.
2. Използвайте вътрешните, по-крехки стъбла на селърито. Обелете ги и ги нарежете на тънки кръгчета. Нарежете марулята на едро. Ябълките почистете от семките и нарежете на много тънки ивички, без да ги белите.
3. Подредете марулята, нарязаните селъри и ябълки в купа. Изтискайте лимоновия сок върху тях. Накъсайте листата кориандър и ги поръсете в купата. разпръснете и сушените червени боровинки.
4. За дресинга сипете киселото мляко в купичка и добавете смачканата в преса обелена скилидка чесън. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете двата вида горчица и разбъркайте добре.
5. Добавете половината нарязани бадеми в салатата, както и дресинга. Разбъркайте добре. поръсете с останалите нарязани бадеми.

Продукти

 

  • 120 г бадеми
  • зехтин
  • 2 бейби марули
  • 1 глава селъри
  • 100 г сушени червени боровинки
  • 2 зелени ябълки
  • 1 лимон
  • сок
  • сол

За дресинга:

  • 0.5 ч.ч. кисело мляко
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. пълнозърнеста горчица

Свързани рецепти