Тази салата от манго носи в себе си баджанския дух. Прясното манго, сока от лайм и пикантните люти чушки балансират идеално пържената риба по барбадоски.

Продукти

  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 узряло манго
  • ½ краставица
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 малка връзка босилек или мента
  • 1 лайм
  • 3 ч.л. лют сос
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете мангото и го нарежете на кубчета. Поставете ги в купа.
  • 2. Добавете нарязаните на едро пресен лук, зелена и червена чушка и небелена краставица. Добавете и нарязаните на едро листа босилек. Изтискайте сока на лайма.
  • 3. Добавете лютия сос и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете салатата да престои 20 минути на стайна температура. Поднесете към риба.

Свързани рецепти

Виж всички