Салата от манго
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Тази салата от манго носи в себе си баджанския дух. Прясното манго, сока от лайм и пикантните люти чушки балансират идеално пържената риба по барбадоски.
Продукти
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 узряло манго
- ½ краставица
- 3 стръка пресен лук
- 1 малка връзка босилек или мента
- 1 лайм
- 3 ч.л. лют сос
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете мангото и го нарежете на кубчета. Поставете ги в купа.
- 2. Добавете нарязаните на едро пресен лук, зелена и червена чушка и небелена краставица. Добавете и нарязаните на едро листа босилек. Изтискайте сока на лайма.
- 3. Добавете лютия сос и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете салатата да престои 20 минути на стайна температура. Поднесете към риба.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок
Рецепти Джейми Оливър
Селски зеленчуков пай
Рецепти Примож Долничар
Смес от сушени зеленчуци