Салата от лук
1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци главите.
2. Загрейте вода в тенджера. Пуснете нарязания лук в горещата вода за 30-40 секунди. С помощта на цедка извадете лука и го прехвърлете в купа със студена вода.
3. Прецедете лука и го разпръснете в съд, постлан с кухненска хартия.
4. Нарежете магданоза на ситно. За да го съхраните по-дълго, го прехвърлете върху кухненска хартия, като го покриете и отгоре.
5. Изтискайте лимоновия сок. Прехвърлете подсушения лук в купа и го залейте със сока. Овкусете със сумак и сол. Разбъркайте и оставете настрана за 5 минути. След това добавете нарязания магданоз и разбъркайте.
6. На дъното на купа разстелете цедено кисело мляко. Върху него поставете овкусения лук. Украсете с няколко стръкчета магданоз. Поднесете салатата към месо, изпечено на скара или като мезе.

Продукти

  • 4 глави червен лук 0.5 връзка магданоз 2 лимона сок 3 щипки сумак 1 с.л. цедено кисело мляко сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички