Салата от кускус с репички и скумрия

Залейте кускуса и стафидите с вряла вода така, че водата да е един пръст над тях. Оставете ги за 8 минути да поемат водата.
Сложете граха да се свари за 2 минути, прецедете го и го залейте със студена вода. Нарежете репичките на четвъртинки. Обезкостете рибата и я накъсайте на парчета. Накълцайте магданоза, лука и джоджена.
Добавете всички зеленчуци към кускуса. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и малко лимонов сок и малко от настърганата кора на лимона. накрая сложете зехтин на вкус и разбъркайте.
Сервирайте салатата с парченца риба отгоре.

Продукти

  • 300 г арабски кускус
  • 25 г стафиди
  • 300 г замразен грах
  • 2 връзки репички
  • 3 стръка пресен лук
  • 0.5 връзка магданоз или кориандър
  • 1 пушена скумрия
  • 1 лимон
  • 3 стръка джоджен

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички