Салата от кускус с репички и скумрия
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Залейте кускуса и стафидите с вряла вода така, че водата да е един пръст над тях. Оставете ги за 8 минути да поемат водата.
Сложете граха да се свари за 2 минути, прецедете го и го залейте със студена вода. Нарежете репичките на четвъртинки. Обезкостете рибата и я накъсайте на парчета. Накълцайте магданоза, лука и джоджена.
Добавете всички зеленчуци към кускуса. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и малко лимонов сок и малко от настърганата кора на лимона. накрая сложете зехтин на вкус и разбъркайте.
Сервирайте салатата с парченца риба отгоре.
Продукти
- 300 г арабски кускус
- 25 г стафиди
- 300 г замразен грах
- 2 връзки репички
- 3 стръка пресен лук
- 0.5 връзка магданоз или кориандър
- 1 пушена скумрия
- 1 лимон
- 3 стръка джоджен
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми