Начин на приготвяне:

1. Сипете кус-куса в купа и го залейте с вряла вода. Покрийте с прозрачно фолио и оставете докато водата се поеме от кус-куса.
2. Измийте и подсушете ябълката. Нарежете я на кубчета, като отстраните семките и. Нарежете праза на тънки кръгчета. Сложете нарязаните ябълка и праз в купа. Овкусете с къри, канела и сол. Добавете малко зехтин и разбъркайте добре.
3. Изсипете сместа в тиган и я задушете.
4. Разрежете чери доматчетата на четвъртинки. Отделете зърната на нара.
5. За дресинга изсипете изтискания сок на портокала в бурканче, добавете оцет и зехтин. Разбъркайте много добре.
6. Разрохкайте кус-куса с вилица. Добавете нарязаните чери доматчетата и зърната нар. Добавете и задушените ябълка и праз. Разбъркайте много добре. Полейте с дресинга, добавете ситно нарязаната мента и разбъркайте отново.

Продукти

  • 200 г арабски кус-кус
  • 250 мл гореща вода
  • 1 зелена ябълка
  • 1 стрък праз
  • 10 чери доматчета
  • 1 нар
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1 с.л. нарязани листа мента
  • щипка канела
  • 1 с.л. зехтин
  • сол

За дресинга:

  • 1 портокал
  • сок
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ябълков оцет

Свързани рецепти