Салата от кус-кус и зеленчуци

Салата от кус-кус и зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. Сипете кус-куса в купа и го залейте с гореща вода. Оставете го настрани за 10-15 минути.
2. Обелете и нарежете лука на ситно. Доматите нарежете на малки кубчета. Обелете краставицата, разрежете я на две по дължина и отстранете семките и. Нарежете на дребни кубчета. Чушката нарежете на малки кубчета, а лютата - на тънки ивички.
3. Рарохкайте поелият водата кус-кус с помощта на вилица. Към него добавете нарязаните зеленчуци. Настържете фино малко лимонова кора и изтискайте лимонов сок.
4. Отделете листата магданоз и кориандър и ги нарежете на ситно. Добавете при кус-куса. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

Продукти

  • 200 г арабски кус-кус
  • 2 домата
  • 1 краставица
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 0.5 червена люта чушка
  • 10 листа мента
  • 3 стръка магданоз
  • 2 стръка кориандър
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти