Начин на приготвяне:

1. Накъсайте предварително измитите и подсушени листа от различни салати - маруля, радичио, рукола, спанак на дъното на голяма чиния.
2. Нарежете почистените и измити ягоди на половинки или четвъртинки и ги разпръснете върху салатата. Накъсайте или нарежете козето сирене.
3. В купичка смесете продуктите за дресинга и разбъркайте добре.
4. Поръсете салатата с дресинг. Разпръснете ореховие ядки, както и листата мента и ядливи цветя.

Продукти

  • микс от зелени салати
  • пресни ягоди
  • меко козе сирене
  • орехови ядки
  • листа мента
  • ядливи цветя

За дресинга:

  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 ч.л. течен мед
  • сол

Свързани рецепти