Салата от фенел, грейпфрут и сирене фета

Салата от фенел, грейпфрут и сирене фета

Начин на приготвяне:

1. Изрежете капаче на грейпфрутите и обелете кората им заедно с бялата ципа. Нарежете грейпфрутите на шайби, като запазите сока, който ще отделят. След това нарежете на кубчета от по 1 см и ги поставете в купа.
2. Измийте главите фенел и отстранете най-горния им слой. нарежете на кубчета от по 1 см. Добавете фенела при грейпфрутите. Поръсете със захар и разбъркайте добре.
3. разпределете грейпфрутите и фенела в отделни чинии. нарежете сиренето фета на кубчета и разпределете и него. Поръсете с тънка струйка зехтин и прясно смлян черен пипер. 
4. Нарежете листата мента на ситно и поръсете салатата преди сервиране.

Продукти

  • 2 розови грейпфрута
  • 2 глави фенел
  • 2 ч.л. захар
  • 200 г сирене фета
  • 2 с.л. нарязани листа мента
  • зехтин екстра върджин
  • прясно смлян черен пипер

Свързани рецепти