Начин на приготвяне:

1. За дресинга изтискайте сока на лайма в купа, като преди това го потъркаляте с натиск върху плота. Добавете оцета, овкусете със сол и черен пипер и добавете зехтина на струйка, като бъркате.
2. Измийте главите фенел и ги разрежете на половинки. Изрежете твърдата част и нарежете фенела на тънки ивици.
3. Обелете дълбоко грейпфрута и го нарежете на кубчета. Разрежете авокадото на четвъртинки и го обелете. Нарежете го на кубчета.
4. Сложете фенела, грейпфрута и авокадото в купата с дресинга. Нарежете листата мента на едро и ги поръсете в купата. Разбъркайте салатата много добре.

Продукти

  • 2 глави фенел
  • 1 розов грейпфрут
  • 1 авокадо
  • 1 лайм
  • сок
  • 20 мл бял винен оцет
  • 60 мл зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка мента