Салата от домати и чоризо

Салата от домати и чоризо

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чоризото на кръгли парчета под диагонал. Сложете ½ с.л. зехтин в тиган и го загрейте на стредна температура. Запържете парчетата чоризо за около 5 минути, до хрупкавост, като ги обръщате от двете страни.
2. Разрежете доматчетата на половинки и ги сложете в купа. Нарежете лука на тънки кръгчета и ги добавете в купата. Добавете и изпърженото чоризо. Овкусете с оцет, останалия зехтин и малко лимонов сок. Разбъркайте хубаво.
3. Поръсете салатата с магданоз и поднесете с хрупкав хляб.

Продукти

  • 1.5 с.л. зехтин
  • 2 парчета чоризо
  • 250 г чери домати
  • 1 глава червен лук
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 0.5 лимон
  • сок

Свързани рецепти