Начин на приготвяне:

1. Посолете резените свински гърди със сол. Изпечете ги върху загрята скара или плоча, до готовност.
2. Варете прясната бакла във вряща подсолена вода 5 минути. Прецедете и измийте със студена вода.
3. Обелете и нарежете лука на ситно. Обелете скилидките чесън и ги намачкайте в хаванче. Нарежете листата кориандър на ситно.
4. Нарежете изпечените свински гърди на ленти и ги поръсете обилно с лимонов сок.
4. Сипете баклата в голяма чиния. Върху нея подредете парчетата свинско. Поръсете нарязаните лук и кориандър, както и пасирания чесън. Овкусете със сол, оцет и зехтин. Разбъркайте добре.

Продукти

  • 4 парчета свински гърди без кост
  • 0.5 кг прясна бакла
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • лимонов сок
  • 1 връзка кориандър
  • оцет
  • зехтин
  • сол

Свързани рецепти