Начин на приготвяне:
1. Бланширайте зеления фасул в тенджера с вряща подсолена вода за не повече от 10 минути. Изцедете го и го сложете в купа с ледено студена вода за 30 секунди. Разрежете шушулките на две по дължина.
2. Измийте салата се измива и я накъсайте на едри парчета. Краставицата и чушката нарежете на ивици.
3. Разпределет в чинии зеленчуците. Поръсете с каперси, филенца аншоа, половинки доматчета, рибата на едри парчета и яйцата, разрязани на четвъртинки.
4. За дресинга разбийте оцета и зехтина. добавете лимоновия сок и меда. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Подправете салатата с дресинг.
2. Измийте салата се измива и я накъсайте на едри парчета. Краставицата и чушката нарежете на ивици.
3. Разпределет в чинии зеленчуците. Поръсете с каперси, филенца аншоа, половинки доматчета, рибата на едри парчета и яйцата, разрязани на четвъртинки.
4. За дресинга разбийте оцета и зехтина. добавете лимоновия сок и меда. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Подправете салатата с дресинг.
Продукти
- 1 крехка зелена салата
- 125 г зелен фасул
- 1 червена чушка
- 3 варени яйца
- 12 чери доматчета
- 1 краставица
- 300 г риба тон от консерва
- сол и черен пипер
- 1 глава червен лук
- 50 г каперси
- 16 филенца аншоа
- 25 г черни маслини без костилки
- 0.5 връзка копър
- 0.5 връзка кервел
За дресинга:
- 50 мл оцет
- 0.5 лимон
- сок
- 1 с.л. мед
- сол
- черен пипер
- 150 мл зехтин