Начин на приготвяне:

1. Бланширайте зеления фасул в тенджера с вряща подсолена вода за не повече от 10 минути. Изцедете го и го сложете в купа с ледено студена вода за 30 секунди. Разрежете шушулките на две по дължина.
2. Измийте салата се измива и я накъсайте на едри парчета. Краставицата и чушката нарежете на ивици.
3. Разпределет в чинии зеленчуците. Поръсете с каперси, филенца аншоа, половинки доматчета, рибата на едри парчета и яйцата, разрязани на четвъртинки.
4. За дресинга разбийте оцета и зехтина. добавете лимоновия сок и меда. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Подправете салатата с дресинг.

Продукти

  • 1 крехка зелена салата
  • 125 г зелен фасул
  • 1 червена чушка
  • 3 варени яйца
  • 12 чери доматчета
  • 1 краставица
  • 300 г риба тон от консерва
  • сол и черен пипер
  • 1 глава червен лук
  • 50 г каперси
  • 16 филенца аншоа
  • 25 г черни маслини без костилки
  • 0.5 връзка копър
  • 0.5 връзка кервел

За дресинга:

  • 50 мл оцет
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 с.л. мед
  • сол
  • черен пипер
  • 150 мл зехтин

Свързани рецепти