Салата „Нисоаз“
1. Бланширайте зеления фасул в тенджера с вряща подсолена вода за не повече от 10 минути. Изцедете го и го сложете в купа с ледено студена вода за 30 секунди. Разрежете шушулките на две по дължина.
2. Измийте салата се измива и я накъсайте на едри парчета. Краставицата и чушката нарежете на ивици.
3. Разпределет в чинии зеленчуците. Поръсете с каперси, филенца аншоа, половинки доматчета, рибата на едри парчета и яйцата, разрязани на четвъртинки.
4. За дресинга разбийте оцета и зехтина. добавете лимоновия сок и меда. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Подправете салатата с дресинг.

Продукти

  • 1 крехка зелена салата 125 г зелен фасул 1 червена чушка 3 варени яйца 12 чери доматчета 1 краставица 300 г риба тон от консерва сол и черен пипер 1 глава червен лук 50 г каперси 16 филенца аншоа 25 г черни маслини без костилки 0.5 връзка копър 0.5 връзка кервелЗа дресинга:50 мл оцет 0.5 лимон сок 1 с.л. мед сол черен пипер 150 мл зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички