1.Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Почистете шушулките боб като отрежете двата им края. Нарежете ги на парчета с дължина 2 см.

2. Загрейте добре тиган уок заедно с олио. Запържете пилешката кайма в него. Изчакайте първо да се запържи до златисто отдолу, след това продължете да я готвите около 4-5 минути, като я разделяте на дребни парчета.

3. Добавете лука и чесъна и разбъркайте. Добавете зеления боб и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка (без семките). Нарежете на ситно добре измитите корени кориандър и ги добавете в тигана. Настържете фино лимонена трева. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

4. Добавете сладкия соев и рибния сос и гответе още 3-4 минути, докато сместа започне да се карамелизира. Добавете сока на лайм, разбъркайте. След минута дръпнете от огъня. Добавете разрязаните на половинки чери доматчета, цели листа кориандър и тайландски (или обикновен) босилек и разбъркайте.

5. Подредете листа зелена салата в чиния. Напълнете всяко листа със сместа с пилешко месо. Отгоре поръсете с нарязани печени фъстъци.

Продукти

  • 2 с.л. фъстъчено олио
  • 500 г пилешка кайма
  • 1 глава червен лук
  • 200 г зелен фасул
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 стрък лимонена трева
  • 1 връзка кориандър с корени
  • 1/4 ч.ч. сладък соев сос (кетчуп манис)
  • 1-2 лайма, сок
  • 2 с.л. рибен сос
  • 1 малка връзка тайландски босилек
  • 250 г чери домати
  • 1/3 ч.ч. печени белени фъстъци
  • листа зелена салата "Литъл джем"

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички