Салата "Капрезе" с фенел

Салата "Капрезе" с фенел

Начин на приготвяне:

1. Отстранете зелената част на главите фенел и ги разполовете. Изрежете твърдата част в долната част на всяка половинка. Нарежете фенела на тънки филийки.
2. В тиган сипете 2-33 с.л. зехтин и добавете нарязания фенел. Овкусете със сол и черен пипер. Задушавайте фенела на среден огън, докато омекне. Разбърквайте от време на време.
3. За пестото накъсайте листата магданоз в блендер. Добавете обелените сксилидки чесън, настъргания пармезан и зехтина. Смелете, но не напълно. Пестото не трябва нито да е течно, нито да е гъсто. Опитайте на вкус и ако е небходимо добавете сол. Пресипете пестото в купичка и го оставете да престои известно време.
4. Нарежете зрели домати на шайби и ги подредете в продълговата чиния. Нарежете сиренето на кубчета и ги поръсете върху доматите. От двете страни на доматите сипете фенел. Накрая залейте внимателно салатата с пестото, с помощта на лъжица.

Продукти

  • 3 глави фенел
  • 4 филийки краве сирене
  • 3 домата
  • 1 връзка магданоз
  • 3 с.л. настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 1 к.ч. зехтин
  • 1 ч.л. сол и черен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер

Свързани рецепти