Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете на кръгчета корена от лотос. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в тиган с олио, като чипс.
2. Сварете оризовото фиде, прецедете го и то поставете в купа.
3. Нарежете на много тънки ленти с ренде моркова и ряпата и ги добавете към оризовото фиде. Добавете шепа млад спанак или кресон.
4. Направете сос, като смесите прясно изцедения сок от моркови с лимонов сок и рибен сос. Разбъркайте.
5. Залейте салатата с половината дресинг.
6. Нарежете тофуто на парчета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в олиото. След това ги потопете в останалия сос.
7. Върху салатата поръсете листа кориандър и фъстъци. Сервирайте с парчета пържен лотос и тофу.
2. Сварете оризовото фиде, прецедете го и то поставете в купа.
3. Нарежете на много тънки ленти с ренде моркова и ряпата и ги добавете към оризовото фиде. Добавете шепа млад спанак или кресон.
4. Направете сос, като смесите прясно изцедения сок от моркови с лимонов сок и рибен сос. Разбъркайте.
5. Залейте салатата с половината дресинг.
6. Нарежете тофуто на парчета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в олиото. След това ги потопете в останалия сос.
7. Върху салатата поръсете листа кориандър и фъстъци. Сервирайте с парчета пържен лотос и тофу.
Продукти
- 1 бр. корен от лотос
- 100 г бяла ряпа
- 100 г моркови
- 1 връзка кресон
- 300 мл олио
- 250 г тофу
- 50 г сурови белени фъстъци
- 1 връзка пресен кориандър
За соса:
- 300 мл сок от моркови
- 1 лайм
- 200 мл рибен сос