Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на кръгчета корена от лотос. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете  в тиган с олио, като чипс.
2. Сварете оризовото фиде, прецедете го и то поставете в купа.
3. Нарежете на много тънки ленти с ренде моркова и ряпата и ги добавете към оризовото фиде.  Добавете шепа млад спанак или кресон.
4. Направете сос, като смесите прясно изцедения сок от моркови с лимонов сок и рибен сос. Разбъркайте.
5. Залейте салатата с половината дресинг.
6. Нарежете тофуто на парчета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в олиото. След това ги потопете в останалия сос.
7. Върху салатата поръсете листа кориандър и фъстъци. Сервирайте с парчета пържен лотос и тофу.

Продукти

  • 1 бр. корен от лотос
  • 100 г бяла ряпа
  • 100 г моркови
  • 1 връзка кресон
  • 300 мл олио
  • 250 г тофу
  • 50 г сурови белени фъстъци
  • 1 връзка пресен кориандър

За соса:

  • 300 мл сок от моркови
  • 1 лайм
  • 200 мл рибен сос

Свързани рецепти