Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на триъгълни парчета, големи колкото хапка и ги сложете в купа. Поръсете с 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и пресипете в тава, на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути.

2. В голяма купа пригответе дресинга за салатата като настържете фино обелената скилидка чесън и кората на лимона. Добавете лимоновия сок, винения оцет, щипка захр, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

3. Нарежете доматите, краставиците  и чушката на парчета по 2 см. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Сипете зеленчуците в купата с дресинга. Добавете изпечения хляб и нарязаните листа кориандър, разбъркайте много добре. Добавете сумак и отново разбъркайте.

Продукти

  • 1 плосък хляб
  • 5 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер
  • 1/2 краставица
  • 3 домата
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 2 с.л. нарязан кориандър
  • 2 ч.л. сумак
  • 1/2 лимон, настъргана кора и сок
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. червен винен оцет
  • щипка захар

Свързани рецепти