Салата "Дъга" в питка

Салата "Дъга" в питка

Начин на приготвяне:

1. Измийте главичките цвекло и морковите под течаща студена вода. Изрежете краищата на зеленчуците, както и всички черни точки/петна по тях. Почистете повърхността на зеленчуците леко, с помощта на ножче или белачка, но без да ги белете.
2. Поставете приставката за едро стъргане върху кутията. Поставете кутията ренде стабилно, върху дъската за рязане.
3. Настържете първо морковите. Внимавайте да не нараните пръстите си. Щом остане малко парче зеленчук, спрете настъргването. Поставете настърганите моркови в купата.
4. Настържете на едро зелето или го нарежете на тънко. Изхвърлете сърцевината, твърдата част. Измийте и подсушете крушата. Отрежете дръжката и и я настържете цялата. Добавете настърганите зеле и круша в купата.
5. Най-накрая настържете червеното цвекло. По желание може да използвате гумени ръкавици по време на стъргането, за да не се оцветят в червено.
6. Измийте ментата и магданоза и откъснете листата им. Нарежете ги на ситно върху дъската за рязане. Добавете ги в купата.
6. Сложете всички необходими продукти в бурканчето и го затворете добре. Разклатете силно, докато съставките се смесят хубаво. Опитайте на вкус и добавете нещо, ако е необходимо.
7. Залейте настърганите зеленчуци първо с малко дресинг и разбъркайте. Добавете толкова дресинг, че да ви харесва на вкус. Помнете, че ако сипете наведнъж дресинга и не вкусът не ви хареса, не може да махнете малко от него. Разбъркайте салатата много добре.
8. Разпределете салатата в питките. Върху зеленчуците натрошете малко сирене. Завийте питките на руло и подвийте единия им край.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 1 глава червено цвекло
  • 2 моркова
  • 150 г бяло зеле
  • 1 твърда круша
  • 0.5 връзка прясна мента
  • 0.5 магданоз
  • 6 арабски питки
  • 50 г краве сирене

За дресинга:

  • 5 с.л. кисело мляко
  • 0.5 ч.л. английска горчица
  • 3 ч.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. зехтин

Свързани рецепти