Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете киселото мляко с горчицата, фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Добавете малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново.

2. В кухненски робот нарежете двата вида зеле на ситно. Двата вида чушки нарежете на ленти, а репичките на много тънки филийки. Морковите настържете на едро. Резенето нарежете на тънки. Сложете всички зеленчуци в купата с дресинга. Добавете и бялата част на пресния лук, нарязана на тънки кръгчета под диагонал. Добавете нарязания копър и тиквените семки. Разбъркайте салатата много добре.

3. Разпределете в дълбоки чинии и поръсете със стръкчета копър и черен сусам.

Продукти

  • 1/4 бяло зеле
  • 1/4 червено зеле
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 моркова
  • 4 репички
  • 1 глава резене
  • 2 стръка пресен лук
  • шепа черно грозде без семки
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 1/2 лимон, сок
  • 1 с.л. мед
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 1 с.л. нарязан копър
  • малка шепа тиквени семки
  • 1/2 с.л. черен сусам

Свързани рецепти