Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете киселото мляко с горчицата, фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Добавете малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново.
2. В кухненски робот нарежете двата вида зеле на ситно. Двата вида чушки нарежете на ленти, а репичките на много тънки филийки. Морковите настържете на едро. Резенето нарежете на тънки. Сложете всички зеленчуци в купата с дресинга. Добавете и бялата част на пресния лук, нарязана на тънки кръгчета под диагонал. Добавете нарязания копър и тиквените семки. Разбъркайте салатата много добре.
3. Разпределете в дълбоки чинии и поръсете със стръкчета копър и черен сусам.
Продукти
- 1/4 бяло зеле
- 1/4 червено зеле
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 2 моркова
- 4 репички
- 1 глава резене
- 2 стръка пресен лук
- шепа черно грозде без семки
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 2 с.л. дижонска горчица
- 1 лимон, настъргана кора
- 1/2 лимон, сок
- 1 с.л. мед
- сол и черен пипер
- зехтин
- 1 с.л. нарязан копър
- малка шепа тиквени семки
- 1/2 с.л. черен сусам