Салата "Цезар"

Салата "Цезар"

Начин на приготвяне:

1. Изрежете тлъстините по краищата на парчетата бекон. Подредете бекона в тава, постлана с хартия за печене. Намажете бекона с кленов сироп с помощта на четка. Запечете бекона за 3-4 минути в предварително загрята фурна.
2. Сварете яйцата за 4-6 минути, за да останат леко рохки. Когато поставите яйцата в съда с вода, завихрете водата така, че да се получи нещо като центрофуга - така жълтъците се центрират.
3. За дресинга поставете в блендер яйцето, филенцата аншоа, лимоновия сок и соса Уорчестър и смелете. След това на тънка струйка сипете олиото, като едновременно с това разбивате. Сипете малко вода, за да постигнете течна консистенция.
4. В чинии подредете половин цяла бейби маруля /или вътрешността на маруля/. Отстрани сложете разполовено яйце, парчета бекон, запържени дълги филийки от франзела. Поръсете с дресинг и настържете пармезан.

Продукти

  • 8 слайса бекон
  • 8 филии франзела
  • 60 мл кленов сироп
  • 4 яйца
  • 2 маруля
  • 50 г пармезан

За дресинга:

  • 1 яйце
  • 2 филенца аншоа
  • 0.5 ч.л. сос Уорчестър
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 135 мл олио

Свързани рецепти