Сахер "Наздравица по Верди"

Сахер "Наздравица по Верди"

Начин на приготвяне:


Подготовка

1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете да се охладят.
2. Прибавете жълтъците и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг. Сипете в тях захарта и разбийте докато се разтвори. Към шоколадовата маса с леко бъркане прибавете белтъците и пресятото брашно, примесено с бакпулвера, каго ги редувате. 3. Постелете с хартия за печене правоъгълна тава /от фурната/. Изсипете тестото и го загладете. Изпечете блата в предварително загрята на 170 градуса фурна. 4. След като изстине го нарежете на 12 кръга с чашите, в които ще подредите десерта.
5. Почистете

Продукти

За блата:

  • 60 г черен шоколад
  • 50 г масло
  • 2 яйца
  • 30 г захар
  • 30 г брашно
  • 0.25 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. коняк за сиропиране
  • 70 г шоколад
  • 10 г масло

За пълнежа:

  • 300 г кайсии
  • 100 г захар
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 400 г заквасена сметана
  • 70 г пудра захар
  • 1 пакетче ванилия

За глазурата:

  • 70 г течна сметана

Свързани рецепти