Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сахер "Наздравица по Верди"

Стъпки

  1. Prev1/6Next

    1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете да се охладят.
    2. Прибавете жълтъците и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг. Сипете в тях захарта и разбийте докато се разтвори. Към шоколадовата маса с леко бъркане прибавете белтъците и пресятото брашно, примесено с бакпулвера, каго ги редувате.
  2. Prev2/6Next

    3. Постелете с хартия за печене правоъгълна тава /от фурната/. Изсипете тестото и го загладете. Изпечете блата в предварително загрята на 170 градуса фурна.
  3. Prev3/6Next

    4. След като изстине го нарежете на 12 кръга с чашите, в които ще подредите десерта.
    5. Почистете кайсиите и ги нарежете на парченца. Заедно със захарта ги сварете на конфитюр. Към края на варенето сипете лимоновия сок. Оставете конфитюра да изстине.
    6. С бъркалка разбъркайте сметаната със захарта и ванилията.
  4. Prev4/6Next

    7. На дъното на чашите сложете по един кръгъл блат. Сиропирайте с коняка, разреден с вода. Сложете пласт кайсии, а върху тях втори блат. Сиропирайте отново.
  5. Prev5/6Next

    8. Върху втория блат намажете от сметаната.Загладете я с мокър нож.
  6. Prev6/6Next

    9. Кипнете сметаната за глазурата. Отстранете я от огъня и добавете шоколада и маслото. Разбъркайте на гладък крем.
    10. Върху сметаната излейте топлия ганаш. Оставете десерта да се охлади. Поднесете го гарниран с шоколадова плочка.
категория 0/5

За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли