Саганаки с боровинки
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Загрейте тиган с незалепващо покритие.
2. Поръсете сиренето със зехтин и хубаво го втрийте в него. Поставете сиренето в тигана и го запечете за по 1 минута от всяка страна, до златисто.
3. Разпределете сиренето в чинии за сервиране.
4. Сипете меда в тигана и добавете сушения риган и боровинките. Разтръскайте докато боровинките се разпукат, за около 20 секунди. Поръсете с лимонов сок.
5. Сипете от боровинките и соса върху всяка порция сирене и поднесете.
Продукти
- 2 триъгълни парчета х 125 г сирене гравиера или халуми
- 1 ч.л. зехтин екстра върджин
- 1 с.л. мед
- щипка сух риган
- 1/4 лимон, сок
- 3/4 ч.ч. боровинки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус