Начин на приготвяне:
1. Накиснете мидите в 1 1/2 ч.ч. гореща вода за 30 минути. Запазете водата.
2. Обелете ряпата и нарежете на кръгчета с дебелина 4 см. По средата на всяко кръгче издълбайте дупка с размера на сушена мида, с помощта на лъжичка за пъпеш. Втрийте сол в дупката на всяко кръгче ряпа.
3. Поставете сушена мида във всяко кръгче ряпа и подредете в чиния. Гответе на пара 45-60 минути.
4. За соса сипете олиото в тенджерка и добавете водата от мидите, соевия сос и оризовото вино и захарта. Разбъркайте за 2 минути. Разтворете нишестето в малко студена вода и го добавете и него. Разбъркайте за още 1 минута.
5. Излейте отделилата се течност при варенето в чинията с ряпа. Залейте с приготвения сос и поднесете.
Продукти
- 8-10 сушени миди Сен-Жак
- 1 ряпа дайкон
- сол
- 2 ч.л. олио
- 1 с.л. оризово вино
- 1 ч.л. соев сос
- 1/4 ч.л. захар
- 1 ч.л. царевично нишесте