1. Накиснете мидите в 1 1/2 ч.ч. гореща вода за 30 минути. Запазете водата.

2. Обелете ряпата и нарежете на кръгчета с дебелина 4 см. По средата на всяко кръгче издълбайте дупка с размера на сушена мида, с помощта на лъжичка за пъпеш. Втрийте сол в дупката на всяко кръгче ряпа.

3. Поставете сушена мида във всяко кръгче ряпа и подредете в чиния. Гответе на пара 45-60 минути.

4. За соса сипете олиото в тенджерка и добавете водата от мидите, соевия сос и оризовото вино и захарта. Разбъркайте за 2 минути. Разтворете нишестето в малко студена вода и го добавете и него. Разбъркайте за още 1 минута.

5. Излейте отделилата се течност при варенето в чинията с ряпа. Залейте с приготвения сос и поднесете.

Продукти

  • 8-10 сушени миди Сен-Жак
  • 1 ряпа дайкон
  • сол
  • 2 ч.л. олио
  • 1 с.л. оризово вино
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1/4 ч.л. захар
  • 1 ч.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички