Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете бирата в купа и начупете маята в нея. Разбъркайте. Добавете двата вида брашно и разбъркайте до хомогенност. Покрийте купата с прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 1 час, най-добре за 1 нощ.
2. Отделете жълтъците и белтъците. Добавете жълтъците към тестото и овкусете с щипка сол и щипка захар. Разбъркайте и добавете разтопено масло. Отделно разбийте белтъците с помощта на миксер, до получаването на сняг. Добавете ги към тестото и разбъркайте внимателно.
3. Най-добре е да ползвате тиган за пържене на блини, но ако нямате такъв, използвайте обикновен. Тиганът трябва да е загрят, но не прекалено. Пържете малки палачинки в разтопено масло, до златисто.
4. В купичка смесете хайвера от бяла риб със ситно нарязан червен лук и заквасена сметана. Разбъркайте овкусете с черен пипер. В друга купичка сипете предварително измитите и изцедени мариновани гъби, малко нарязан на ситно червен лук и сметана. Добавете и нарязан на ситно сибирски лук. разбъркайте и овкусете със сол, захар, черен пипер, лимонов сок и капка олио от трюфели.
5. Върху всеки блин сипете от единия или другия пълнеж. Поръсете със ситно нарязан червен или сибирски лук, гарнирайте със съвсем малко черен хайвер.

Продукти

За блините:

  • 300 мл нискоалкохолна бира или квас
  • 15 г жива мая
  • 150 г брашно от елда
  • 150 г пшенично брашно
  • 5 яйца
  • щипка сол
  • щипка захар
  • разтопено масло

За първия пълнеж:

  • 150 г хайвер от бяла риба
  • 2 с.л. нарязан червен лук
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • прясно смлян черен пипер

За втория пълнеж:

  • 150 г мариновани гъби
  • 3.5 с.л. заквасена сметана
  • 1 с.л. нискомаслена заквасена сметана
  • 2 с.л. нарязан червен лук
  • щипка захар
  • прясно смлян черен пипер
  • сибирски лук
  • лимонов сок
  • олио от трюфели

Допълнително:

  • черен хайвер
  • сибирски лук

Свързани рецепти