Подготовка

1. Сварете картофите и още горещи ги намачкайте като за пюре. 2. Прибавете маслото, млякото, жълтъка и подправките.
3. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес и накрая добавете брашното.
4. Почистете моркова и го сварете за кратко в подсолена вода.
5. Нарежете го на тънки дълги филийки.
6. Нарежете и тиквичката и бекона по същия начин и със същия размер като моркова.
7. Върху всяко листче бекон намажете малко от картофената смес, поставете отгоре морков и пак намажете. Най-отгоре сложете и листче тиквичка, върху него - картофено пюре и зав

Продукти

  • 100 грам бекон
  • 1 морков
  • 0.5 тиквичка
  • 2 картофа
  • 1 жълтък
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. масло
  • 1 щипка мащерка
  • 1 щипка куркума
  • сол на вкус

Свързани рецепти