Този хляб е идеален за споделяне и е изключително подходящ за всякакви разядки. Най-добре е да се яде в деня, в който е направен, но може да бъде и замразен. Преди поднасяне, поставете в умерена фурна, за да се стопли.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 7 г суха мая
  • 1 ½ ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 350 мл топла вода
  • 115 г зряло сирене Чедър
  • 4 с.л. нарязани пресни подправки – босилек, розмарин, мащерка, див лук
  • 1 яйце от свободно отглеждани кокошки

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма купа сипете брашното, маята и солта. Добавете зехтина и водата и разбъркайте с миксер, с приставка за тесто – кука.
  • 2. Щом се оформи тесто, извадете го върху набрашнен плот и го месете с натиск в продължение на 5 минути, докато стане гладко и еластично. Оформете на топка и я поставете в намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио или чиста кърпа и оставете на топло тестото да втаса, около 2 часа.
  • 3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете 2-3 минути. Сплескайте го на плосък правоъгълник и поръсете върху него нарязаните на ситно пресни подправки и настъргания чедър. Прегънете тестото навътре от всички краища, така че пълнежът да остане вътре в тестото. Омесете леко и отново сплескайте тестото. Отново омесете.
  • 4. Разделете тестото на 32 еднакви парчета. Оформете всяко на идеално кръгло топче. Подредете ги под формата на цвете, като поставите едно топче по средата и около него правите кръг след кръг, в намазана с мазнина тава, постлана с хартия за печене. Оставете топчетата да втасат 30 минути. След това ги намажете с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 25-30 минути.
  • 5. Поднесете рулцата топли.

Свързани рецепти

Виж всички