Рулца със сирене и пресни подправки
Рецепта от: Мери Бери
Този хляб е идеален за споделяне и е изключително подходящ за всякакви разядки. Най-добре е да се яде в деня, в който е направен, но може да бъде и замразен. Преди поднасяне, поставете в умерена фурна, за да се стопли.
Продукти
- 500 г брашно
- 7 г суха мая
- 1 ½ ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 350 мл топла вода
- 115 г зряло сирене Чедър
- 4 с.л. нарязани пресни подправки – босилек, розмарин, мащерка, див лук
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа сипете брашното, маята и солта. Добавете зехтина и водата и разбъркайте с миксер, с приставка за тесто – кука.
- 2. Щом се оформи тесто, извадете го върху набрашнен плот и го месете с натиск в продължение на 5 минути, докато стане гладко и еластично. Оформете на топка и я поставете в намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио или чиста кърпа и оставете на топло тестото да втаса, около 2 часа.
- 3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете 2-3 минути. Сплескайте го на плосък правоъгълник и поръсете върху него нарязаните на ситно пресни подправки и настъргания чедър. Прегънете тестото навътре от всички краища, така че пълнежът да остане вътре в тестото. Омесете леко и отново сплескайте тестото. Отново омесете.
- 4. Разделете тестото на 32 еднакви парчета. Оформете всяко на идеално кръгло топче. Подредете ги под формата на цвете, като поставите едно топче по средата и около него правите кръг след кръг, в намазана с мазнина тава, постлана с хартия за печене. Оставете топчетата да втасат 30 минути. След това ги намажете с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 25-30 минути.
- 5. Поднесете рулцата топли.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб