Рулца от патладжан с каймак, бадеми и песто от рукола

Рулца от патладжан с каймак, бадеми и песто от рукола

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжаните и отстранете дръжките. С помощта на ренде нарежете патладжаните на тънки, дълги филии с дебелина 2-3 мм. Подредете филиите патладжан в тавичка, като посолявате всеки ред. Оставете ги за 10 минути, за да омекнат и да изтече горчивия им сок.
2. Запечете белените бадеми в сух тиган за 2-3 минути. След като изстинат, ги нарежете.
3. Смесете бадемите и каймака.
4. Запечете филиите патладжан в загрят грил-тиган с малко зехтин за кратко. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги да изстинат.
5. Намажете всеки слайс патладжан с по 1 с.л. от сместа и завийте на руло.
6. За пестото сложете предварително измитата и подсушена рукола в блендер. Добавете обелените скилидки чесън и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 2-3 с.л. зехтин. Пасирайте.
7. Сервирайте патладжанените рулца, поръсени с песто от рукола и гарнирайте с цели чери доматчета.

Продукти

  • 300 патладжан
  • 350 г каймак
  • 200 г белени бадеми
  • 150 г чери домати
  • 250 г рукола
  • 3 скилидки чесън
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти