Начин на приготвяне:

1. За рулото Стефани обелете и нарежете целината и морковите. Нарежете ги на дребни кубчета и ги бланширайте или ги пригответе на пара за кратко. След това измийте зеленчуците със студена вода, прецедете ги и ги подсушете. Накиснете хляба без кората в млякото. Нарежете на ситно лука.
2. В купа смесете каймата, лука, морковите, целината, накиснатия хляб, яйцата, соса и горчицата. Овкусете със сол и пипер и омесете каймата с ръце. Намаслете форма за кекс, покрийте дъното и с хартия за печене и изсипете каймата. Притиснете я и изравнете. Изпечете рулото за 50 минути на 180 градуса. След изпичане го оставете 15 минути да почине и внимателно го извадете от формата.
3. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тиган с малко олио. Запържете зелето на силен огън няколко минути. След това добавете меда, оцета и сока, захлупете го и го оставете да се задушава на тих огън 15 минути. Накрая го овкусете със сол и пипер.
4. Подберете хубави големи картофи, увийте ги в алуминиево фолио по отделно и ги изпечете за 45 минути на 200 градуса. След това ги извадете от фолиото, направете кръстовиден разрез с нож, посолете ги и сложете лъжица сметана.
5. Сервирайте нарязани парчета руло, гарнирани с пържено зеле и печен картоф.

Продукти

За руло Стефани: /около 60 минути/

  • 150 г целина
  • 150 г моркови
  • 4 филии бял хляб
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 2 глави лук шалот
  • 1.5 кг кайма смес
  • 2 бр. яйца
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. горчица
  • сол и черен пипер
  • 100 g brood
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • 3 el azijn
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 1 bosje bieslook

За картофите: /около 45 минути/

  • 4 бр. големи картофи
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • морска сол

За пърженото зеле: /около 35 минути/

  • 1 глава бяло зеле
  • зехтин
  • 1 с.л. течен мед
  • 50 мл балсамов оцет
  • 100 мл ябълков сок
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти