Руло Стефани с пържено зеле
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За рулото Стефани обелете и нарежете целината и морковите. Нарежете ги на дребни кубчета и ги бланширайте или ги пригответе на пара за кратко. След това измийте зеленчуците със студена вода, прецедете ги и ги подсушете. Накиснете хляба без кората в млякото. Нарежете на ситно лука.
2. В купа смесете каймата, лука, морковите, целината, накиснатия хляб, яйцата, соса и горчицата. Овкусете със сол и пипер и омесете каймата с ръце. Намаслете форма за кекс, покрийте дъното и с хартия за печене и изсипете каймата. Притиснете я и изравнете. Изпечете рулото за 50 минути на 180 градуса. След изпичане го оставете 15 минути да почине и внимателно го извадете от формата.
3. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тиган с малко олио. Запържете зелето на силен огън няколко минути. След това добавете меда, оцета и сока, захлупете го и го оставете да се задушава на тих огън 15 минути. Накрая го овкусете със сол и пипер.
4. Подберете хубави големи картофи, увийте ги в алуминиево фолио по отделно и ги изпечете за 45 минути на 200 градуса. След това ги извадете от фолиото, направете кръстовиден разрез с нож, посолете ги и сложете лъжица сметана.
5. Сервирайте нарязани парчета руло, гарнирани с пържено зеле и печен картоф.
2. В купа смесете каймата, лука, морковите, целината, накиснатия хляб, яйцата, соса и горчицата. Овкусете със сол и пипер и омесете каймата с ръце. Намаслете форма за кекс, покрийте дъното и с хартия за печене и изсипете каймата. Притиснете я и изравнете. Изпечете рулото за 50 минути на 180 градуса. След изпичане го оставете 15 минути да почине и внимателно го извадете от формата.
3. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тиган с малко олио. Запържете зелето на силен огън няколко минути. След това добавете меда, оцета и сока, захлупете го и го оставете да се задушава на тих огън 15 минути. Накрая го овкусете със сол и пипер.
4. Подберете хубави големи картофи, увийте ги в алуминиево фолио по отделно и ги изпечете за 45 минути на 200 градуса. След това ги извадете от фолиото, направете кръстовиден разрез с нож, посолете ги и сложете лъжица сметана.
5. Сервирайте нарязани парчета руло, гарнирани с пържено зеле и печен картоф.
Продукти
- За руло Стефани: /около 60 минути/150 г целина 150 г моркови 4 филии бял хляб 1 ч.ч. прясно мляко 2 глави лук шалот 1.5 кг кайма смес 2 бр. яйца 1 с.л. сос Уорчестър 1 с.л. горчица сол и черен пипер 100 g brood 200 ml melk 2 eieren 2 eierdooiers 1 el mosterd 3 el azijn 400 ml zonnebloemolie 1 bosje bieslookЗа картофите: /около 45 минути/4 бр. големи картофи 4 с.л. заквасена сметана морска солЗа пърженото зеле: /около 35 минути/1 глава бяло зеле зехтин 1 с.л. течен мед 50 мл балсамов оцет 100 мл ябълков сок сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне