Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Руло Стефани с пържено зеле

категория 0/5
1. За рулото Стефани обелете и нарежете целината и морковите. Нарежете ги на дребни кубчета и ги бланширайте или ги пригответе на пара за кратко. След това измийте зеленчуците със студена вода, прецедете ги и ги подсушете. Накиснете хляба без кората в млякото. Нарежете на ситно лука.
2. В купа смесете каймата, лука, морковите, целината, накиснатия хляб, яйцата, соса и горчицата. Овкусете със сол и пипер и омесете каймата с ръце. Намаслете форма за кекс, покрийте дъното и с хартия за печене и изсипете каймата. Притиснете я и изравнете. Изпечете рулото за 50 минути на 180 градуса. След изпичане го оставете 15 минути да почине и внимателно го извадете от формата.
3. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тиган с малко олио. Запържете зелето на силен огън няколко минути. След това добавете меда, оцета и сока, захлупете го и го оставете да се задушава на тих огън 15 минути. Накрая го овкусете със сол и пипер.
4. Подберете хубави големи картофи, увийте ги в алуминиево фолио по отделно и ги изпечете за 45 минути на 200 градуса. След това ги извадете от фолиото, направете кръстовиден разрез с нож, посолете ги и сложете лъжица сметана.
5. Сервирайте нарязани парчета руло, гарнирани с пържено зеле и печен картоф.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен