Начин на приготвяне:
1. За рулото Стефани обелете и нарежете целината и морковите. Нарежете ги на дребни кубчета и ги бланширайте или ги пригответе на пара за кратко. След това измийте зеленчуците със студена вода, прецедете ги и ги подсушете. Накиснете хляба без кората в млякото. Нарежете на ситно лука.
2. В купа смесете каймата, лука, морковите, целината, накиснатия хляб, яйцата, соса и горчицата. Овкусете със сол и пипер и омесете каймата с ръце. Намаслете форма за кекс, покрийте дъното и с хартия за печене и изсипете каймата. Притиснете я и изравнете. Изпечете рулото за 50 минути на 180 градуса. След изпичане го оставете 15 минути да почине и внимателно го извадете от формата.
3. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тиган с малко олио. Запържете зелето на силен огън няколко минути. След това добавете меда, оцета и сока, захлупете го и го оставете да се задушава на тих огън 15 минути. Накрая го овкусете със сол и пипер.
4. Подберете хубави големи картофи, увийте ги в алуминиево фолио по отделно и ги изпечете за 45 минути на 200 градуса. След това ги извадете от фолиото, направете кръстовиден разрез с нож, посолете ги и сложете лъжица сметана.
5. Сервирайте нарязани парчета руло, гарнирани с пържено зеле и печен картоф.
2. В купа смесете каймата, лука, морковите, целината, накиснатия хляб, яйцата, соса и горчицата. Овкусете със сол и пипер и омесете каймата с ръце. Намаслете форма за кекс, покрийте дъното и с хартия за печене и изсипете каймата. Притиснете я и изравнете. Изпечете рулото за 50 минути на 180 градуса. След изпичане го оставете 15 минути да почине и внимателно го извадете от формата.
3. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тиган с малко олио. Запържете зелето на силен огън няколко минути. След това добавете меда, оцета и сока, захлупете го и го оставете да се задушава на тих огън 15 минути. Накрая го овкусете със сол и пипер.
4. Подберете хубави големи картофи, увийте ги в алуминиево фолио по отделно и ги изпечете за 45 минути на 200 градуса. След това ги извадете от фолиото, направете кръстовиден разрез с нож, посолете ги и сложете лъжица сметана.
5. Сервирайте нарязани парчета руло, гарнирани с пържено зеле и печен картоф.
Продукти
За руло Стефани: /около 60 минути/
- 150 г целина
- 150 г моркови
- 4 филии бял хляб
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 глави лук шалот
- 1.5 кг кайма смес
- 2 бр. яйца
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. горчица
- сол и черен пипер
- 100 g brood
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 1 el mosterd
- 3 el azijn
- 400 ml zonnebloemolie
- 1 bosje bieslook
За картофите: /около 45 минути/
- 4 бр. големи картофи
- 4 с.л. заквасена сметана
- морска сол
За пърженото зеле: /около 35 минути/
- 1 глава бяло зеле
- зехтин
- 1 с.л. течен мед
- 50 мл балсамов оцет
- 100 мл ябълков сок
- сол и черен пипер