Начин на приготвяне:
1. Нарежете на кубчета доматите без семките, лука и тиквичката. Маслините нарежете на колелца, а чесъна - на тънки филийки. Смесете всички зеленчуци в купа и начупете сиренето върху тях. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
2. Разстелете една кора върху хавлиена кърпа. Намажете я със зехтин и поставете втора кора върху нея. Наложете и останалите две кори. Разпределете пълнежа в единия край на корите и с помощта на кърпата завийте руло.
3. поставете рулото в тава, постлана с хартия за печене и го намажете отгоре със зехтин. Печете го в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За винегрета нарежете на ситно босилека, добавете ябълковия сок и оцета. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и зехтина и разбъркайте.
5. Сервирайте парче руло, полято с 1-2 супени лъжици винегрет.
2. Разстелете една кора върху хавлиена кърпа. Намажете я със зехтин и поставете втора кора върху нея. Наложете и останалите две кори. Разпределете пълнежа в единия край на корите и с помощта на кърпата завийте руло.
3. поставете рулото в тава, постлана с хартия за печене и го намажете отгоре със зехтин. Печете го в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За винегрета нарежете на ситно босилека, добавете ябълковия сок и оцета. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и зехтина и разбъркайте.
5. Сервирайте парче руло, полято с 1-2 супени лъжици винегрет.
Продукти
- 4 листа кори за баница
- зехтин
- 1 бр. тиквичка
- 75 г черни маслини без костилка
- 1 бр. домат
- 1 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
- 150 г сирене
- сол и черен пипер
За винегрета:
- 1 връзка босилек
- 200 мл ябълков сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол и черен пипер