Руло с пилешко и авокадо

Руло с пилешко и авокадо

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаните на едро гъби в зехтин. Добавяме накъсаното сварено пилешко месо /за предпочитане бяло месо/. Слагаме сол и пипер. След това моцарелата, накъсана на парчета. Като дръпнем от огъня, добавяме накъсаната рукола и кората от лимон. Разбъркваме добре. Напълваме със сместа тортилите, арабските питки или сгъната на две кора за баница така, че да се получи руло. Слагаме в намаслена тавичка с отворения край надолу. Отгоре поливаме с малко зехтин. Рулата се запичат в силно загрята фурна.
Приготвяме салата от нарязани на едри кубчета авокадо, домати и лук на кръгчета.
Порцията от руло със салата заливаме с винегрет от сок от лимон, зехтин, табаско и сол.

Продукти

  • 100 г гъби /кралски печурки
  • печурки или кладница/
  • 400 г пилешко месо
  • 200 г моцарела /или крема сирене/
  • сол
  • пипер
  • настъргана кора от лимон или лайм
  • 4 царевични тортили
  • арабски питки или кори за баница
  • 2 бр. авокадо
  • 2 домата
  • 1 лимон
  • сок
  • няколко капки табаско
  • 1 глава лук

Свързани рецепти