Руло с пилешко и авокадо
Задушаваме нарязаните на едро гъби в зехтин. Добавяме накъсаното сварено пилешко месо /за предпочитане бяло месо/. Слагаме сол и пипер. След това моцарелата, накъсана на парчета. Като дръпнем от огъня, добавяме накъсаната рукола и кората от лимон. Разбъркваме добре. Напълваме със сместа тортилите, арабските питки или сгъната на две кора за баница така, че да се получи руло. Слагаме в намаслена тавичка с отворения край надолу. Отгоре поливаме с малко зехтин. Рулата се запичат в силно загрята фурна.
Приготвяме салата от нарязани на едри кубчета авокадо, домати и лук на кръгчета.
Порцията от руло със салата заливаме с винегрет от сок от лимон, зехтин, табаско и сол.
Приготвяме салата от нарязани на едри кубчета авокадо, домати и лук на кръгчета.
Порцията от руло със салата заливаме с винегрет от сок от лимон, зехтин, табаско и сол.
Продукти
- 100 г гъби /кралски печурки печурки или кладница/ 400 г пилешко месо 200 г моцарела /или крема сирене/ сол пипер настъргана кора от лимон или лайм 4 царевични тортили арабски питки или кори за баница 2 бр. авокадо 2 домата 1 лимон сок няколко капки табаско 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол