Начин на приготвяне:

1. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Премерете 500 г. Поставете морковите в тенджера с вода заедно с пръчаката канела и зведата анасон. Сварете ги до омекване, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
2. Намаслете дъното на тавичка с размери 28х35 см. Постелете я с хартия за печене и намаслете отново, върху хартията. Отделете жълтъците от белтъците.
3. Поставете изстиналите моркови в блендер заедно с фино настърганата кора на портокала, жълтъците и захарта. Разбийте до хомогенност. Пресейте брашното и бакпулвера над сместа и разбъркайте отново.
4. Разбийте белтъците с щипка сол, помощта на миксер, до образуване на твърда пяна.
5. Добавете на части разбитите белтъци към сместа с моркови, като разбивате внимателно с помощта на шпатула. Пресипете сместа в тавичката и я изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
6. Щом извадите изпеченото тесто, поръсете със захар. Покрийте тавата с кърпа, а след това с дъска. Обърнете. Отлепете внимателно хартията. /Страната, поръсена със захар ще остане отдолу./ Поръсете с предварително настъргания шоколад.
7. Завийте на руло с помощта на кърпата и оставете рулото в нея докато изстине. След това го отвийте и прехвърлете върху дъска или чиния. Нарежете на парчета.

Продукти

  • 500 г моркови
  • 1 пръчка канела
  • 1 звездичка анасон
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 5 яйца
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 4 с.л. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 100 г готварски шоколад

Свързани рецепти