Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Руло с моркови и шоколад

категория 0/5
1. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Премерете 500 г. Поставете морковите в тенджера с вода заедно с пръчаката канела и зведата анасон. Сварете ги до омекване, прецедете ги и ги оставете да изстинат.
2. Намаслете дъното на тавичка с размери 28х35 см. Постелете я с хартия за печене и намаслете отново, върху хартията. Отделете жълтъците от белтъците.
3. Поставете изстиналите моркови в блендер заедно с фино настърганата кора на портокала, жълтъците и захарта. Разбийте до хомогенност. Пресейте брашното и бакпулвера над сместа и разбъркайте отново.
4. Разбийте белтъците с щипка сол, помощта на миксер, до образуване на твърда пяна.
5. Добавете на части разбитите белтъци към сместа с моркови, като разбивате внимателно с помощта на шпатула. Пресипете сместа в тавичката и я изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
6. Щом извадите изпеченото тесто, поръсете със захар. Покрийте тавата с кърпа, а след това с дъска. Обърнете. Отлепете внимателно хартията. /Страната, поръсена със захар ще остане отдолу./ Поръсете с предварително настъргания шоколад.
7. Завийте на руло с помощта на кърпата и оставете рулото в нея докато изстине. След това го отвийте и прехвърлете върху дъска или чиния. Нарежете на парчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш