Руло с листа от цвекло, фета и кедрови ядки

Руло с листа от цвекло, фета и кедрови ядки

Начин на приготвяне:

1. Измийте листата цвекло, като запазите и стъблата им. Нарежете ги. /Може да използвате спанак вместо листата от цвекло./
2. В тенджера разтопете 1 с.л. масло и в него запържете нарязания на ситно лук, на слаб огън. Добавете нарязаните листа цвекло, разбъркайте и гответе до омекване.
3. В голяма купа сипете яйцето и го разбийте леко. Добавете листата кориандър, фино настърганата лимонова кора, предварително запечените в сух тиган кедрови ядки, индийското орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете задушените листа цвекло, натрошеното сирене, настъргания пармезан и рикотата. Разбъркайте добре.
4. Постелете 1 точена кора направо в тава и намажете с разтопено масло. Поставете втора кора върху първата и отново намажете с масло. Продължете по същия начин с останалите кори. Поставете плънката по продължение на корите, по средата. Завийте краищата на корите като пакет, първо от късата страна на корите, а след това навийте на руло. Намажете рулото с разтопено масло и го поръсете със сусам. Печете рулото в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 250 г листа от цвекло
  • 2 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. рикота
  • 0.5 ч.ч. настърган пармезан
  • 0.75 ч.ч. сирене фета
  • 0.25 връзка кориандър
  • 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 2 с.л. запечени кедрови ядки
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • щипка черен пипер
  • 8 листа точени кори
  • масло или олио за намазване

Свързани рецепти