Начин на приготвяне:

1. Разрежете крушите на половинки и отстранете дръжките и вътрешността със семките. Нарежете половинките круши на тънки резени полумесеци.
2. В тиган разтопете маслото. Добавете резените круши и ги задушете докато омекнат. Добавете 2-3 с.л. мед и прясно настъргана канела. Разбъркайте. Оставете крушите да поизстинат.
3. Разстелете 1 голяма кора за баница или 3 по-малки, подредени една под друга, като се застъпват. Намажете корите със сусамов тахан с помощта на четка.
4. Изтискайте крушите от сока им и ги разпределете в единия край на кората.
5. Натрошете ореховите ядки, като ги увиете в кърпа и ги удряте силно по плота. Поръсете орехите по цялата кора.
6. Прегънете навътре двата края на кората и я навийте на руло внимателно. Намажете с още тахан в края, за да прилепне той по-добре.
7. Сложете в тиган 2-3 с.л. олио и го загрейте леко. Поставете рулото в тигана, краищата му може да се извиват. Печете от двете страни, до златиста коричка. Извадете рулото върху няколко слоя кухненски салфетки.
8. Нарежете рулото на дебели парчета и ги подредете в чиния. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 3 листа кори за баница
  • 2 круши
  • 1 с.л. масло
  • сусамов тахан
  • 100 г орехи
  • 2 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. течен мед
  • 0.5 ч.л. канела

Свързани рецепти