Руло с боровинки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разбийте маслото със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Настържете фино кората на лимона и продължете разбиването до хомогенност.
2. Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта. Поръсете боровинките с малко от сместа и ги разбъркайте добре, така, че тя да полепне по тях. Добавете останалото брашно към разбиващата се смес.
3. Без да спирате разбиването добавете прясното мляко на струйка. Разбийте до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и постелете хартия за печене. Изсипете боровинките към кексовата смес и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа във формата. Печете в предварително загрята фурна на 140 градуса 90 минути. Оставете рулото да изстине добре.
5. Изтискайте сока на половината лимон и го прецедете. Добавете пудрата захар и разбъркайте с помощта на тел. Сместа не трябва да е прекалено течна.
6. С помощта на четка намажете рулото и оставете глазурата да изсъхне за 10 минути.
2. Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта. Поръсете боровинките с малко от сместа и ги разбъркайте добре, така, че тя да полепне по тях. Добавете останалото брашно към разбиващата се смес.
3. Без да спирате разбиването добавете прясното мляко на струйка. Разбийте до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на правоъгълна форма за кекс и постелете хартия за печене. Изсипете боровинките към кексовата смес и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа във формата. Печете в предварително загрята фурна на 140 градуса 90 минути. Оставете рулото да изстине добре.
5. Изтискайте сока на половината лимон и го прецедете. Добавете пудрата захар и разбъркайте с помощта на тел. Сместа не трябва да е прекалено течна.
6. С помощта на четка намажете рулото и оставете глазурата да изсъхне за 10 минути.
Продукти
- 1 шушулка ванилия 115 г меко масло 150 г захар 2 яйца 200 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щшпка сол 150 г боровинки 1 лимон настъргана кора и сок 120 мл прясно млякоЗа глазурата:5 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери