Начин на приготвяне:

1. В тенджера сложете много вода и много сол. Оставете я да заври.
2. Отчупете опашката и щипките на омара. Във врящата вода сложете първо щипките, които трябва да се варят 6-7 минути, а след това и опашката, която трябва да се вари 4 минути. Не преварявайте омара.
3. Извадете омара и разчупете черупките му внимателно. Извадете месото и го нарежете. Нарежете босилека. Филетирайте портокала. Сложете месото от омар, босилека, кресона и парченцата портокал в купа. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Направете майонеза като смесите жълтъците с оцет, сол и черен пипер. Налейте олиото на тънка струйка, като разбивате енергично до сгъстяването на сместа.
5. Сложете 2-3 с.л. майонеза към сместа и разбъркайте добре.
6. Сложете от сместа върху малки белки хлебчета.

Продукти

  • 800 г омар
  • 1 портокал
  • 1 връзка босилек
  • 1 връзка кресон
  • 6 бели хлебчета
  • сол и черен пипер

За майонезата:

  • 2 жълтъка
  • 200 мл слънчогледово олио
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Свързани рецепти