Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Руло Галант

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    1. Разбъркайте на хомогенна смес всички съставки за цветните орнаменти. Приблизително това е по 1 с.л. от всеки продукт. Разделете сместа в малки купички и я оцветете в цветове, които харесвате.
  2. Prev2/7Next

    2. Сипете я в пош с много тънък накрайник за рисуване. Приберете сместа в хладилника за да се стегне малко.
    3. Отрежете парче хартия за печене с размерите на тавата, в която ще изпечете блата. С молив си нарисувайте различни орнаменти.
    4. Обърнете обратно хартията и нанесете цветното тесто по контурите. Приберете нарисувания лист във фризера, за да замръзне докато приготвите крема и тестото за рулото.
  3. Prev3/7Next

    5. Разбъркайте леко сметаната със захар на вкус. Не е нужно да ползвате миксер. Прибавете половината желатин, предварително накиснат в малко вода и разтворен на водна баня. Сипете и ванилията и разбъркайте всичко много добре. Оставете крема на студено, за да започне да се желира.
    6. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем докато утроят обема си. Сипете пресятото брашно и ванилията и разбъркайте внимателно с лопатка.
  4. Prev4/7Next

    7. Извадете от фризера листа със замръзналите цветни рисунки и го поставете в тавата. Сипете отгоре тестото и внимателно загладете .
    8. Изпечете блата за 10 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  5. Prev5/7Next

    9. Извадете изпечения блат и го оставете леко да поизстине. Обърнете го върху леко навлажнена кърпа и внимателно отлепете хартията. Махнете кърпата, поставете върху блата чисто парче хартия и завийте на руло. Шарките трябва да останат от горната страна. След 20 мин. изпеченото тесто е приело формата на руло и е готово за пълнене.
  6. Prev6/7Next

    10. Развийте рулото и го напълнете с крема и сладкото. Не ги редете равномерно. Нека тук там се виждат ту череши, ту бял крем. Завийте рулото в лист алуминиево фолио и го оставете в хладилника за един ден да се стегне добре.
  7. Prev7/7Next

    13. Преди сервиране оваляйте рулото в кристална захар, за да му предадете заскрежен ефект.
категория 4/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли