Начин на приготвяне:

1. Отрежете горната част на главите чесън. Посолете ги и ги увийте в парче алуминево фолио. Печете чесъна в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
2. Обелете тиквичката и я нарежете на тънки, дълги ленти, с помощта на белачка. Разрежете сушените сливи на половинки, а ементала нарежете на продълговати парченца.
3. Поставете слайс прошуто върху дъска за рязане, върху него сложете лента тиквичка. В долния край поставете половин слива и парче ементал. завийте на руло и прободете с дървена клечка. Подредете рулцата в тава и ги запечете на най-горния реотан на фурната, на 200 градуса, за 5-7 минути. Сиренето не трябва да се разтича.
4. Омекналите глави чесън натиснете, за да излезе вътрешността. Добавете я към сметаната и добавете нарязани на ситно ядки по избор. Разбъркайте.
5. Поднесете рулцата с пикантния сос.

Продукти

  • 150 г сушени сливи без костилка
  • 1 тиквичка
  • 100 г сирене ементал
  • 150 г прошуто или хамон

За соса:

  • 2 глави чесън
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 20 г ядки

Свързани рецепти