Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепта от: Ненад Великович
1. Отрежете горната част на главите чесън. Посолете ги и ги увийте в парче алуминево фолио. Печете чесъна в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
2. Обелете тиквичката и я нарежете на тънки, дълги ленти, с помощта на белачка. Разрежете сушените сливи на половинки, а ементала нарежете на продълговати парченца.
3. Поставете слайс прошуто върху дъска за рязане, върху него сложете лента тиквичка. В долния край поставете половин слива и парче ементал. завийте на руло и прободете с дървена клечка. Подредете рулцата в тава и ги запечете на най-горния реотан на фурната, на 200 градуса, за 5-7 минути. Сиренето не трябва да се разтича.
4. Омекналите глави чесън натиснете, за да излезе вътрешността. Добавете я към сметаната и добавете нарязани на ситно ядки по избор. Разбъркайте.
5. Поднесете рулцата с пикантния сос.
2. Обелете тиквичката и я нарежете на тънки, дълги ленти, с помощта на белачка. Разрежете сушените сливи на половинки, а ементала нарежете на продълговати парченца.
3. Поставете слайс прошуто върху дъска за рязане, върху него сложете лента тиквичка. В долния край поставете половин слива и парче ементал. завийте на руло и прободете с дървена клечка. Подредете рулцата в тава и ги запечете на най-горния реотан на фурната, на 200 градуса, за 5-7 минути. Сиренето не трябва да се разтича.
4. Омекналите глави чесън натиснете, за да излезе вътрешността. Добавете я към сметаната и добавете нарязани на ситно ядки по избор. Разбъркайте.
5. Поднесете рулцата с пикантния сос.
Продукти
- 150 г сушени сливи без костилка 1 тиквичка 100 г сирене ементал 150 г прошуто или хамонЗа соса:2 глави чесън 1 с.л. заквасена сметана 20 г ядки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печени пълнени лимони
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони