Рулца със сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За пълнежа разтопете маслото в тенджерка. нарежете лука на много ситно и го задушете в маслото на слаб огън. Добавете брашното и бъркайте с дървена лъжица 1-2 минути. Излейте студените бяло вино и зеленчуков бульон и бъркайте с помощта на тел. Нарежете сиренето ементал на кубчета и го добавете и него. Оставете пълнежа да къкри 10-15 минути. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко вода и разбъркайте. Овкусете с черен пипер.
2. Изсипете сместа в метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио. Щом пълнежът изстине, поставете го в хладилник.
3. Нарежете отпусналото се многолистно тесто на правогълничета с размери 10х12 см. Намажете краищата на всяко парче тесто с разбит жълтък с малко сметана.
4. Нарежете стегналия се пълнеж на правоъгълничета с размери 4Х8 см. Поставете всяко парче пълнеж в едната част на правоъгълниче тесто. Захлупете рулцето и притиснете краищата. С набрашнена вилица още веднъж притиснете силно краищата на всяко рулце. Намажете ги с разбит жълтък със сметана и поръсете с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
2. Изсипете сместа в метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио. Щом пълнежът изстине, поставете го в хладилник.
3. Нарежете отпусналото се многолистно тесто на правогълничета с размери 10х12 см. Намажете краищата на всяко парче тесто с разбит жълтък с малко сметана.
4. Нарежете стегналия се пълнеж на правоъгълничета с размери 4Х8 см. Поставете всяко парче пълнеж в едната част на правоъгълниче тесто. Захлупете рулцето и притиснете краищата. С набрашнена вилица още веднъж притиснете силно краищата на всяко рулце. Намажете ги с разбит жълтък със сметана и поръсете с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 125 г сирене ементал 1 глава лук 60 г масло 50 г брашно 50 мл бяло вино 200 мл зеленчуков бульон 250 г многолистно тесто 50 г настърган кашкавал 1 жълтък с малко сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери