Рулца със сирене
1. За пълнежа нарежете много ситно лука. Разтопете маслото бавно в тенджерка и добавете лука. Пържете лука бавно, без да променя цвета си, 2-3 минути.
2. Щом лукът закъкри, добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпържи. Добавете студените зеленчуков бульон и бяло вино. Продължете да бъркате, но с тел.
3. Нарежете сиренето ементал на дребни кубчета и щом се появят мехурчета по брашното, го добавете. Бъркайте докато се разтопи. Овкусете с прясно смлян черен пипер, по желание и със сол.
4. Изсипете пълнежа върху метален поднос и го разстелете. Покрийте г ос прозрачно фолио и го оставете да изстине.
5. Извадете масленото тесто от хладилника, за да се отпусне. Ако използвате цял лист тесто, нарежете го на еднакви правоъгълничета с приблизителни размери 10х12 см. Намажете краищата на всяко правоъгълниче с разбито яйце с малко заквасена сметана.
6. Нарежете изстиналото рагу на правоъгълничета с размери 4х8 см, те трябва да заемат половината от размера на рулцата. Затворете рулцата и притиснете по краищата. Подредете рулцата в плоска тава, постлана с хартия за печене. С набрашнена вилица притиснете хубаво краищата на рулцата още веднъж. Намажете рулцата отгоре с яйце със сметана и ги поръсете с малко настърган ементал. Печете рулцата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

Продукти

  • 125 г сирене ементал 1 глава лук шалот 60 г масло 50 г брашно 50 мл бяло вино 200 мл зеленчуков бульон 10 листа маслено тесто 50 г настърган ементал 1 разбито яйце с малко заквасена сметана сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички