Рулца със сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За пълнежа нарежете много ситно лука. Разтопете маслото бавно в тенджерка и добавете лука. Пържете лука бавно, без да променя цвета си, 2-3 минути.
2. Щом лукът закъкри, добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпържи. Добавете студените зеленчуков бульон и бяло вино. Продължете да бъркате, но с тел.
3. Нарежете сиренето ементал на дребни кубчета и щом се появят мехурчета по брашното, го добавете. Бъркайте докато се разтопи. Овкусете с прясно смлян черен пипер, по желание и със сол.
4. Изсипете пълнежа върху метален поднос и го разстелете. Покрийте г ос прозрачно фолио и го оставете да изстине.
5. Извадете масленото тесто от хладилника, за да се отпусне. Ако използвате цял лист тесто, нарежете го на еднакви правоъгълничета с приблизителни размери 10х12 см. Намажете краищата на всяко правоъгълниче с разбито яйце с малко заквасена сметана.
6. Нарежете изстиналото рагу на правоъгълничета с размери 4х8 см, те трябва да заемат половината от размера на рулцата. Затворете рулцата и притиснете по краищата. Подредете рулцата в плоска тава, постлана с хартия за печене. С набрашнена вилица притиснете хубаво краищата на рулцата още веднъж. Намажете рулцата отгоре с яйце със сметана и ги поръсете с малко настърган ементал. Печете рулцата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
2. Щом лукът закъкри, добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпържи. Добавете студените зеленчуков бульон и бяло вино. Продължете да бъркате, но с тел.
3. Нарежете сиренето ементал на дребни кубчета и щом се появят мехурчета по брашното, го добавете. Бъркайте докато се разтопи. Овкусете с прясно смлян черен пипер, по желание и със сол.
4. Изсипете пълнежа върху метален поднос и го разстелете. Покрийте г ос прозрачно фолио и го оставете да изстине.
5. Извадете масленото тесто от хладилника, за да се отпусне. Ако използвате цял лист тесто, нарежете го на еднакви правоъгълничета с приблизителни размери 10х12 см. Намажете краищата на всяко правоъгълниче с разбито яйце с малко заквасена сметана.
6. Нарежете изстиналото рагу на правоъгълничета с размери 4х8 см, те трябва да заемат половината от размера на рулцата. Затворете рулцата и притиснете по краищата. Подредете рулцата в плоска тава, постлана с хартия за печене. С набрашнена вилица притиснете хубаво краищата на рулцата още веднъж. Намажете рулцата отгоре с яйце със сметана и ги поръсете с малко настърган ементал. Печете рулцата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 125 г сирене ементал 1 глава лук шалот 60 г масло 50 г брашно 50 мл бяло вино 200 мл зеленчуков бульон 10 листа маслено тесто 50 г настърган ементал 1 разбито яйце с малко заквасена сметана сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове