Начин на приготвяне:

1. Отрежете твърдите краища на аспержите и ги обелете. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути. Прецедете ги и ги измийте със студена вода. Поставете ги върху кухненска салфетка, за да се подсушат.
2. Разстелете листа маслено тесто и отрежете краищата му така, че да се получи правоъгълник. Намажете тестото с мармалад с помощта на четка. След това подредете плътно един до друг слайсовете бекон.
3. Нарежете тестото с бекон на лентички - според парчетата бекон.
4. Увийте всяка аспержа в лента от тесто и бекон, с бекона навътре. Завивайте тестото като фуния около аспержите. Подредете рулцата в тава, посталана с хартия за печене.
5. Разбийте яйцето и намажете рулцата с него. Поръсете рулцата с фино настъргана портокалова кора. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

Продукти

  • 10 зелени аспержи
  • 250 г маслено тесто
  • мармалад от портокали
  • 10 слайса бекон
  • 1 яйце
  • 1 портокал
  • кора

Свързани рецепти